Ystning: smör, halvfet pressad ost, yoghurt, creme fraiche, kvarg

Startdatum: 27 februari, 2017
Slutdatum: 28 februari, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Eldrimners mejeri, Ås, Jämtland

Beskrivning

Kursen vänder sig framförallt till dig som har eller funderar på att starta upp mjölkförsäljning och vill utöka med förädlade mjölkprodukter. Och naturligtvis till dig som idag är hantverksmejerist och vill förädla även andra mjölkprodukter.

Michel Lepage är en mycket kunnig och erfaren gårdsystningsrådgivare från södra Frankrike som Eldrimner har samarbetat med i drygt 20 år. Michel har en gedigen utbildning inom mejeri på högskola samt erfarenheter från både industri- och hantverksmässig produktion. Michel har arbetat professionellt som rådgivare sedan 1984 och är anlitad världen över. Han har också arbetat fram AOC-märkningar (jmf Skyddad ursprungsbeteckning) för Banon-osten och Cabecou d’Autan.

Ta gärna med eget smör, yoghurt etc. som du vill ha råd kring, tekniskt och smakmässigt. Dessa kommer att prövas och analyseras gemensamt under dagarna.

Måndag 27/2 Separering av mjölk och syrning av grädde. Förberedelse crème fraiche och kvarg. Ystning av pressad ost, (typ Gouda) på halvfet mjölk, en ost att kombinera med smörtillverkning. Mognad och lagring av pressade ostar.

Tisdag 28/2 Tillverkning av smör, praktik och teori. Yoghurt, naturell och smaksatt, crème fraiche och kvarg. Saltning av gårdagens ost. Förberedelse lactique.

De praktiska tillverkningarna genomförs i huvudsak som demonstrationer. Kursen tolkas till svenska.

För- och eftermiddagsfika ingår i kursavgiften.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/37002.ystning-_smor-_halvfet_pressad_ost-_yoghurt.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.eldrimner.com

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer