Ystning på fårmjölk och komjölk

Startdatum: 28 februari, 2018
Slutdatum: 2 mars, 2018
Tid: 08:30 till 16:30

Facebook

Plats: Ösavägen 30 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Om du inte har kommit i kontakt med ystning tidigare eller vill få en inblick i hantverksmässig osttillverkning rekommenderar vi att du först går någon av våra nybörjarkurser på två dagar.

Under kursen lär vi oss om fårmjölken och komjölkens egenskaper. Vi kommer att ysta en halvt upphettad hårdost och blåmögelost på fårmjölk samt ost med blandad mjölk, får och ko. Jämte blåmögelosten på fårmjölk ystar vi också samma ost på komjölk, detta för att praktiskt erfara skillnaderna mellan dem. Vi kommer även att lära oss om märkning, näringsberäkning, provtagning samt laktofermentationstest.

Praktik varvas med teori.

Kursledaren Annika Schrewelius är en av våra mest erfarna och kunniga mejerister. Hon har mångårig erfarenhet från att driva eget mejeri där hon ystat på gårdens egna getmjölk samt inköpt komjölk. Hon har en pedagogisk bakgrund som lärare inom lantbruk och har stor kunskap både med djup och bredd, och livslång erfarenhet av djur, lantbruk och mjölkproduktion. Annika har i många år hållit kurser i Eldrimners regi och numera ansvarar hon för våra yrkeshögskoleelever med inriktning mejeri. Hennes väl genomtänkta pedagogik har uppskattats mycket under hennes kurser genom åren.

Tider för kursen onsdag – fredag, 28 februari – 2 mars, kl. 8.30 – 16.30. Vi siktar mot att sluta lite tidigare på fredagen.

Kursen hålls också för Eldrimners YH-elever, vi tar emot max 10 externa deltagare.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/43960.ystning_pa_farmjolk_och_komjolk.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 55 Mobil:010 - 225 32 55 E-post:sofia@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer