Ystning på Ängavallens Gårdsmejeri

Startdatum: 9 mars, 2017
Slutdatum: 10 mars, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Ängavallens väg 17-9 Norra Håslöv

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

En ny nybörjarkurs i Skåne. Välkommen till en kurs för dig som inte har någon tidigare ystningserfarenhet eller kanske möjligtvis har provat lite hemma i köket och till dig som vill veta mer om hantverksmässig ystning på gårdsnivå.

Kursen hålls på Ängavallens Gårdsmejeri där Adriana Zonari ystar. Ängavallen är inte minst känd för sin speciella djurhållning och lägger stort fokus på djurens välmående. Här får kalven gå med kon och dela mjölken med mejeriet.

På den här kursen gör vi fil, yoghurt och creme fraiche samt hårdost av prästosttyp. Dessutom får du vara med på ett mjölkningstillfälle och på så vis ta del av denna fascinerande metod för mjölkproduktion med yttersta hänsyn till djuren.

Teori och praktiska moment varvas. Enklare kursmaterial ingår.

Läs mer och anmäl dig här : http://www.eldrimner.com/utbildning/39915.ystning_pa_angavallens_gardsmejeri.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer