Ystning på Ängavallens gårdsmejeri

Startdatum: 19 oktober, 2017
Slutdatum: 20 oktober, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Ängavallensväg 17-9, 235 91 Vellinge

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

En kurs för dig som inte har någon tidigare ystningserfarenhet eller kanske möjligtvis har provat lite hemma i köket och för dig som vill veta mer om hantverksmässig ystning på gårdsnivå.

Adriana Zonari styr ystningen på Ängavallens Gårdsmejeri i Skåne. Hon har tidigare drivit ett eget mindre mejeri i Skåne där hon bland annat gjorde sydamerikanska ostar.

Ängavallen är inte minst känt för sin väldigt speciella djurhållning, som lägger allra högsta fokus på djurens välmående, varför kalven får gå med kon och alltså ”delar” mjölken med mejeriet.

På den här kursen tillverkar Adriana fil, yoghurt, creme fraiche och ystar hårdost av prästosttyp. Teori och praktiska moment varvas. Dessutom får du medverka under ett mjölkningstillfälle och på så vis ta del av denna fascinerande metod för mjölkproduktion med yttersta hänsyn för djuren. Enklare kursmaterial ingår.

 

 

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Mobil:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer