Ystning: mjuk och syrad ost på ko- och getmjölk

Startdatum: 1 mars, 2017
Slutdatum: 2 mars, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Eldrimners mejeri, Ås, Jämtland

Beskrivning

Denna kurs vänder sig till dig som har erfarenhet av ystning sedan tidigare, antingen genom kurser och/eller genom praktisk erfarenhet. Du är redan igång som mathantverkare.

Michel Lepage är en mycket kunnig och erfaren gårdsystningsrådgivare från södra Frankrike som Eldrimner har samarbetat med i drygt 20 år. Michel har en gedigen utbildning inom mejeri på högskola samt erfarenheter från både industri- och hantverksmässig produktion. Michel har arbetat professionellt som rådgivare sedan 1984 och är anlitad världen över. Han har också arbetat fram AOC-märkningar (jmf Skyddad ursprungsbeteckning) för Banon-osten och Cabecou d’Autan.

Ta med egna ostar som ni har frågor kring, ystningsproblem eller annat. Dessa kommer att prövas och analysera gemensamt under dagarna.

Onsdag 1/3 Ystning av syrad, mjuk ost av typ traditionell camembert. Tillverkning och teori, fokus på smakutveckling och mognad. Vi arbetar med både ko- och getmjölk. Förberedelse/tillverkning lactique. Provning av medhavda ostar.

Torsdag 2/3 Tillverkning/formsättning med mera av syrade ostar, lactique som ska lagras,. Tillverkning och teori, fokus på skötsel och lagring. Vi arbetar med både ko- och getmjölk. Provning av medhavda ostar.

De praktiska ystningarna genomförs i huvudsak som demonstrationer. Kursen tolkas till svenska.

Fika ingår i priset.

Läs mer och anmälan : http://www.eldrimner.com/utbildning/32226.ystning-_mjuk_och_syrad_ost_pa_ko-_och_getmjolk.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.eldrimner.com

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer