Ystning med Ivan Larcher

Startdatum: 3 april, 2017
Slutdatum: 7 april, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30 v836 94 Ås

Beskrivning

Ivan Larcher kommer för första gången till Eldrimners utbildningsmejeri i Ås för en 5 dagar lång ystningskurs. Ivan har lång erfarenhet inom ystning och ett väl bearbetat pedagogiskt upplägg. Han har sedan 2011 anordnat kurser i USA, England och Australien och har också arbetat som resande mejerikonsult i flertalet länder. Sedan 2014 arrangerar Ivan kurser på sin gård Limousin i Frankrike där han driver mejeriverksamhet och håller 15 Jersey-kor.

På den här kursen ligger fokus på teoretisk genomgång av ystning, allt från mjölkråvarukvalitet, mikrobiologi, hygien, planering av produktionslokal, ystningstekniker och lagring.

Vi ystar en syrad ost, lactique, och vi gör en hårdost.

Kursmaterial på engelska och svenska ingår. Kursen tolkas till svenska.

Läs mer och anmäl dig här: http://www.eldrimner.com/utbildning/35388.ystning_med_ivan_larcher.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.eldrimner.com

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer