Ystning i fem dagar med Annika Schrewelius

Startdatum: 18 september, 2017
Slutdatum: 22 september, 2017
Tid: 08:30 till 17:00

Facebook

Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Välkomna till Eldrimners nybörjarkurs! Denna gång väljer vi att utöka den normalt två dagar långa nybörjarkursen till hela fem dagar. Kursen är en introduktion i en rad olika ystningstekniker och syrade produkter. Vi vänder oss här till dig som inte har någon tidigare ystningserfarenhet eller kanske möjligtvis har provat lite hemma i köket och till dig som vill veta mer om hantverksmässig ystning på gårdsnivå.

Kursen hålls i Eldrimners utbildningsmejeri i Ås av Annika Schrewelius. Annika är en erfaren mejerist och tidigare medlem i Eldrimners styrgrupp. Hon har i många år hållit nybörjarkurser i ystning på Öland, men arbetar sedan våren 2017 på Eldrimner. Hon har förutom både ko- och getmjölk från egna djur, även arbetat med inköpt komjölk.

På kursen tillverkas produkter av komjölk samt yoghurt och filmjölk. Vi ystar syrad ost (lactique), pressad ost, blåmögelost och mjuk ost. Annika kommer att gå igenom ystningsprocessen, mjölkens beståndsdelar, kemi och mikrobiologi samt ytfloror och mognad.
Teori och praktiska moment integreras. Enklare kursmaterial ingår.

Kurstider: måndag – torsdag 8.30 – 17.00, fredag 8.30 – 16.00, hålltider kan variera.

Kursen hålls i samband med Eldrimners yh-utbildning.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/42111.ystning_i_fem_dagar_med_annika_schrewelius.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Mobil:sofia@eldrimner.com E-post:ida@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer