Webbaserad utbildning i grundläggande livsmedelshygien hos Anticimex

Tid:

Beskrivning

Hur förebygger man matförgiftningar, vilka regler och riktlinjer måste man följa när man jobbar med livsmedel och vad är mikroorganismer? Det är en del av kursinnehållet i Grundläggande livsmedelshygien. Kursen ger din personal baskunskaper som krävs för att hantera mat på ett säkert sätt. Våra erfarna utbildare varvar teori med praktik, diskussioner och grupparbeten.

Bra rutiner ger nöjda kunder

För alla verksamheter som hanterar livsmedel är grundläggande kunskap om livsmedelshygien A och O. Rätt kunskaper och rutiner skapar dessutom en lönsammare verksamhet och hjälper dig att behålla nöjda kunder.

Vi kan livsmedelshygien

Utbildningen i Grundläggande livsmedelshygien ger din personal de baskunskaper som krävs för att hantera mat på ett säkert sätt. Kursen leds av våra erfarna utbildare som har lång erfarenhet av att arbeta med matsäkerhet hos olika företag.

Viktig grundkurs för alla som hanterar livsmedel

Kursen vänder sig till alla som arbetar med livsmedel i restaurang, livsmedelsbutik, storhushåll, bageri, livsmedelsindustri.

Vill ni läsa hos er, hos oss eller på webben?
Vad passar er bäst? Vill ni komma till oss på Anticimex och läsa kursen under en heldag på 8 timmar, eller två halvdagar? Passar flexibiliteten med en webbutbildning er bättre? Eller önskar ni en skräddarsydd kurs i era egna lokaler? Hör av dig till oss!

Det här lär ni er på kursen:

• Vad livsmedelskvalitet innebär
• Smittämnen och smittkällor i livsmedelshantering
• Grundförutsättningar för livsmedelshantering
• Kritiska steg i livsmedelshantering
• Baskrav för egenkontroll
• Myndigheternas roll – lagstiftning och offentlig kontroll
• Personlig hygien och rutiner
Matförgiftningar, allergener och andra hälsofaror

Efter kursen vet ni mer om:

• mikroorganismer och faror som är förknippade med livsmedelshygien
• de vanligaste patogena mikroorganismernas förekomst och egenskaper
• de regelverk och riktlinjer som finns för livsmedelshanterande företag och myndigheternas roll
• vikten av personlig hygien och hygieniska förhållanden
• att säker mat är mer lönsamt och kunna följa rutiner för att producera och sälja säker mat
• behovet av egenkontroll
• hur du förebygger matförgiftningar

Både teori och praktik för bästa resultat

Anticimex utbildare varvar teori, praktik, diskussioner och grupparbeten för att skapa en verklighetsanpassad och intressant utbildning. Den avslutas med ett skriftligt prov och alla som blir godkända får ett diplom efter avslutad kurs.

Grundläggande livsmedelshygien på webben

Det är flexibelt och kostnadseffektivt att läsa kursen på webben. Då kan ni själva bestämma när ni vill utbilda er. Ni får enkelt ut rapporter över utbildningar, deltagare och resultat. Kontakta oss om ni vill veta mer. Ni kan anmäla er på webben.

Välj själv vad du vill ha hjälp med

Vi vet hur viktigt det är med skräddarsydda och flexibla lösningar som utgår från din verksamhets specifika behov. Därför kan du själv välja vad du vill att vi ska hjälpa dig med och vad du själv tar hand om. Det är ett kostnadseffektivt sätt att arbeta på och vi finns nära dig med kontor över hela landet.

Vi hjälper dig med livsmedelshygien

Anticimex har gedigen erfarenhet av att hjälpa företag och organisationer att hantera livsmedel på ett säkert sätt. Hör av dig till oss så berättar vi mer om våra tjänster och utbildningar inom Matsäkerhet.

Förkunskaper

Grundnivå, inga förkunskaper krävs.

Mer info: https://www.anticimex.com/sv-SE/for-foretag/vara-tjanster/utbildningar/matsakerhet/grundlaggande-livsmedelshygien/

Arrangör

Arrangör: 

Kategorier: Livsmedelshygien.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer