Varmrökning och annan förädling av lax och sik

Startdatum: 16 november, 2016
Slutdatum: 17 november, 2016
Tid:

Plats: Bredvikens Fisk, Gamla Salteriet, Obbola, Västerbotten

Beskrivning

Välkommen till en kurs där Stina Sjöström och Nils Erik Sjöström som driver Bredvikens Fisk i Obbola lär ut olika förädlingsmetoder och tekniker för fiskarterna lax och sik som fångats i Norra kvarken.

Du får lära dig alla steg från hantering av råvara fram till färdigförädlad produkt. Bland annat förmedlas kunskaper om varmrökning och hur man på bästa sätt röker dessa fiskarter samt tillagar olika produkter som röror, patéer och andra anrättningar.

Arrangör

Arrangör: Eldrimner Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 29 E-post:bengt-ake@eldrimner.com Webbplats:http://www.eldrimner.com

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Fisk.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer