Tillverka färskkorv och varmrökta korvar

Startdatum: 25 september, 2017
Slutdatum: 26 september, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Östra Fagelberget 527, 830 90

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Är du nyfiken på att lära dig göra korv och samtidigt få lyssna på historien bakom ett familjeföretag i den jämtländska glesbygden som brinner för köttförädling?

Under de här två dagarna på Fågelbergets Gårdscharkuteri visar Margona Lundgren hur det går till att tillverka färskkorv och varmrökta korvar från grunden. Teori och praktisk tillverkning varvas.

På Gårdscharken i Fågelberget tillverkas prisade charkuteriprodukter av älg, gris, ren, lamm, nöt och björn i gårdens egna lilla rökeri. Produkterna görs av lokala råvaror som sedan säljs i gårdens butik. En verksamhet som varit igång i 15 år.

Kursen vänder sig till dig som inte har någon tidigare erfarenhet av charkuteritillverkning eller möjligtvis har provat hemma i köket.

Gårdscharken Fågelberget ligger cirka 21 mil norr om Östersund och 3 mil öster om Gäddede efter Vildmarksvägen. Boendemöjligheter finns på gården och ordnas av deltagarna själva. För information om boende och mat, kontakta margona.lundgren@live.se eller tel: 072-067 85 22.
Mat och boende ingår inte i kursavgiften.

Tider för kursen måndag 8.30 – ca 17, tisdag 8.30 – 16:30. Hålltider kan variera.

Anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/42089.tillverka_farskkorv_och_varmrokta_korvar.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 34 50 E-post:info@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer