Sylt och marmelad med eget pektin

Startdatum: 12 mars, 2018
Slutdatum: 13 mars, 2018
Tid: 10:00 till 15:00

Facebook

Plats: Hargs Gård, 590 39 Kisa

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Under denna kurs får du lära dig om olika tillvägagångssätt vid sylt- och marmeladkokning, samt att tillverka eget pektin av frukt och bär. Tillverkningen sker enligt fransk tradition i koppargryta över gaslåga, utan tillsatser och med eget pektin. Kursens betoning ligger på de praktiska momenten och du kommer att få koka sylt och marmelad av huvudsakligen svenska råvaror.

Kursen leds av erfarna Ann-Sofi Johansson, som driver företaget HargOdlarna och även är medlem i Svenska Syltningssällskapet. Mer information om företaget och vägbeskrivning på www.hargodlarna.se.

Kurstider:  Måndag startar kursen 10.00. Tisdag slutar kursen 15.00.
Fika ingår i kursavgiften.

Boendetips: Föllingen Hotell (www.aktivfritid.biz) som ligger 7 km från Kisa.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/43803.sylt_och_marmelad_med_eget_pektin.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 32 Mobil:010 - 225 32 32 E-post:Hargs Gård, 590 39 Kisa Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer