Stycka gris hos Görviks Gårdskött & Chark

Startdatum: 27 september, 2018
Slutdatum: 28 september, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Görvik 825 833 48 Hammerdal

Beskrivning

Två dagars styckningskurs på gris för dig som jobbar med eller har planer på att börja inom kött, chark eller slakt. Kursen har inga förkunskapskrav utan vi börjar från grunden och går igenom steg för steg.

Kursdeltagarna jobbar två och två och alla styckar varsin halv gris. Styckningen är utformad för att köttet ska användas både till charkuteriförädling och till styckade detaljer. Du får skära till urbenad kotlettrad, benfria skinkstekar, karré, picknockbog, bogfläsk, läggar, sidfläsk och knäckta revben.

Den praktiska styckningen blir huvudinnehållet och till det kommer teori kring hygien och säkerhet.

Grisköttet kommer från gårdens egna uppfödning och gårdsslakteri. Det kommer även att finnas tid till att få se dessa delar av verksamheten och det ges utrymme att ställa egna frågor till kursläraren Leif Jonsson och hans bror Per som tillsammans driver Görviks Lantbruk.

 

Tider för kursen:
Torsdag 8:30 – ca 16:30
Fredag 8:30 – ca 15:00
(Viss tid för disk och städ kan tillkomma.)

Adress: 
Görviks Lantbruk, Görvik 825, 833 48 Hammerdal
gorvikslantbruk.se

Måltider: 
Fika ingår i kursavgiften.
Lunch finns att köpa på plats för 50kr/dag

Tips på Boende: 
Görvik Camp, www.gorviksjon.se, 070-219 22 72.
(Boendet kan bokas först fr o m månadsskiftet juli-augusti, men Görvik Camp vet att det kan komma kursdeltagare. Ligger ca 0,5 km från kurslokalen.) 

Resa:
För resa till Görvik behövs bil. Vid anmälningstidens slut kommer ett utskick där deltagarna har möjlighet att kontakta varandra via e-post för samåkning.

För mer info och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/45891.stycka_gris_hos_gorviks_gardskott-chark.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010-225 34 23 Mobil:010-225 34 23 E-post:tobias@eldrimner.com Webbplats:http://www.eldrimner.com

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer