Studieresa, ystning i Frankrike

Startdatum: 16 februari, 2014
Slutdatum: 21 februari, 2014
Tid:

Facebook

Plats: Lyon, Frankrike

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Denna resa vänder sig till dig som är aktiv hantverksmejerist och till dig som på annat sätt arbetar inom området och vill lära mer om ystande och ostar i Frankrike.

Vi reser i områdena l’Ain och l’Isère i trakterna av Lyon och besöker mejerier som bland annat gör följande ostar: mjuka ostar av typen du Viennois, Chamoisé (brie), camembert, le petite Seuillet, mjuka ostar med tvättad yta, blåmögelostarna Bleu du Vercors, Bleu de Gex samt mjuk och hård fårost, färska och torkade ostar, yoghurt även smaksatta, creme fraiche, Raclette, Tomme och smör.

Studieresan innehåller även ett besök hos Coquard som säljer allehanda ystningsutrustning för gårdsmejerier och en kväll med ystningsteori med Michel Lepage som följer oss på resan.

Bodil Cornell tolkar.

Vi flyger från Arlanda till Lyon i Frankrike kl. 7.45, söndag 16 februari. I Frankrike åker vi buss till de olika besöken. Avresa tillbaka till Sverige fredag den 21 februari kl. 6.45. Vi landar på Arlanda kl. 12.25.

Arrangör

Arrangör: Eldrimner Mobil:010-225 33 74 E-post:birgitta@eldrimner.com Webbplats:http://www.eldrimner.com/

Eldrimner är ett nationellt centrum för mathantverk. Eldrimner hjälper dig som är mathantverkare – i starten såväl som i utvecklingen av företaget – genom rådgivning, kurser, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att det svenska mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Mejeri, ost och Studieresa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer