Specialkurs i egna mjölkanalyser

Startdatum: 30 augusti, 2017
Slutdatum: 31 augusti, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Det här är möjligheten för dig som är intresserad av att veta mer om hur du kan testa mjölkkvaliteten på gården eller i mejeriet genom att odla bakterier. Egna analyser som kan fungera som komplement till labb-analyser och kontroller i egenprogrammet. Kursen vänder sig till hantverksmejerister oavsett erfarenhet.

Ida Olofsson driver företaget Mejeritjänst och har lång erfarenhet som rådgivare och lärare inom ystning. Ida arbetar även med branschriktlinjerna för hantverksmejeri tillsammans med Eldrimner.

På den här kursen gör vi praktiska analyser på mjölkråvaran. Vi testar olika odlingsmedium för uppskattning av oönskade bakterier såsom E.coli /koliforma bakterier samt koagulaspositiva stafylokocker. Ta med dig mjölkprov, egen eller inköpt mjölk, 2 dl räcker.

Kursen ”Livsmedelssäkerhet för mathantverk inom mejeri”, torsdag eftermiddag, ingår.

Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Enklare lunch erbjuder kafé Fröjas intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika ingår.

Tider för kursen torsdag kl. 11.00 –  fredag kl. 13.00

Kostnad: 1 500 kr (+ moms) inkl. kursavgift för ”Livsmedelssäkerhet…”

Anmäl dig här: http://www.eldrimner.com/utbildning/42065.specialkurs_i_egna_mjolkanalyser.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 33 74 E-post:info@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mejeri.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer