Smaksättning av mathantverk

Startdatum: 18 februari, 2019
Slutdatum: 18 februari, 2019
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås

Beskrivning

Denna kurs vänder sig till dig som tillverkar olika produkter av bär, frukt och grönsaker, bröd och andra bakverk eller som jobbar med mathantverk i servering. Du vill lära dig mer om sensorik, att matcha dryck och mat samt hur du kan smaksätta produkter.

Kursen leds av Leena Jansson som är sommelier och dessutom har mångårig erfarenhet som juryordförande i dryckesklasserna i SM i Mathantverk.

Du får lära sig grunderna i sensorisk analys och vara med på en provsmakningsövning med syfte att du ska lära dig identifiera smaker och sätta ord på dem, samt hur dryck och mat påverkar vandandra. Leena berättar om olika sätt att smaksätta mathantverksprodukter med örter och kryddor och hur du hanterar dem för att få fram smakerna på bäst sätt.

Kursen ska öppna ögonen för nya, ibland oväntade, smakkombinationer som kan ge det lilla extra till en produkt eller maträtt.

Du läser kursen tillsammans med våra yrkeshögskolestudenter.

Kursen pågår 8.30-16.30

Läs mer och anmälan:  http://www.eldrimner.com/utbildning/46151.smaksattning_av_mathantverk.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 32 Mobil:010 - 225 32 32 E-post:catrin@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.se

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling och Mathantverk.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer