Slakt, styckning och chark av nöt

Startdatum: 14 maj, 2018
Slutdatum: 15 maj, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Kalle Jakobs väg 4, 777 93 Söderbärke

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

En praktiskt inriktad och mycket populär kurs.

Kursen hålls på Åkes slakt och styckning i Tolvsbo, Dalarna, under ledning av Annelie Andersson som driver familjeföretaget. Här slaktas flera djurslag som föds upp lokalt och köttet förädlas till grillkorvar, falukorvar, pålägg och rökta produkter utan onödiga tillsatser. En specialitet och storsäljare är de helt nitritfria och naturligt grå korvarna som kunderna reser långt för att handla i gårdsbutiken.

Dag ett får du titta på slakt under förmiddagen och stycka själv på eftermiddagen. Dag två bli det förädling och tillverkning av korvar. Den som önskar kan även ägna dag två åt styckning. Fokuset kommer att ligga på nöt denna gång.

 Kursen har inga förkunskapskrav.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/43396.slakt-_styckning_och_chark_av_not.html

725416e53b10732bc6caba904d5d8e2c

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010-225 34 50 Mobil:010-225 34 50 E-post:amelie@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer