Skåne smakar på Dashi med Junya Yamasaki

Startdatum: 9 maj, 2014
Slutdatum: 10 maj, 2014
Tid: 16:00 till 20:00

Plats: Saltimporten Canteen, Malmö

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Dashi är hjärtat i det japanska köket. En smaksättare som nu lockar
världens främsta kockar att undersöka hur de kan göra sin egen version.
De flesta förknippar dashi med en buljong gjord på torkad kombu-sjögräs och torkade fermenterade tonfiskflarn men i Japan är dashi mer komplex och skiljer sig från region till region. Det är med spänning vi ser fram emot vad Junya kommer hitta i våra skånska råvaror.

Den japanska kocken Junya Yamasaki, från den hyllade restaurangen Koya i London, lär ut hur man gör dashi på japansk sätt med ingredienser från det skånska landskapet. Alla deltagare kommer själva få tillfälle göra dashi, laga en soppa med dashi samt ett antal japanska snacks. Workshopen avslutas med att vi äter allt vi lagat tillsammans. En riktig japansk fest!

anmälan http://kompass.lrf.se/Public/21234.aspx

Arrangör

Arrangör: Smaka på Skåne Adress:Minc Anckargripsgatan 3, Malmö Telefon:0727-348944 Mobil:0727-348944 E-post:andreas.larsson@livsmedelsakademin.se Webbplats:www.smakapaskane.se

Smaka på Skåne är en satsning på att göra Skåne till en kulinarisk frontregion. Smaka på Skåne är ett verksamhetsområde inom Livsmedelsakademin, navet i det skånska livsmedelsklustret. Smaka på Skåne har två huvudområden — utveckling av småskalig matproduktion och kulinarisk turism.

Kategorier: Restaurang.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer