Sälja till restaurang, direkt eller via grossist

Startdatum: 25 april, 2016
Slutdatum: 25 april, 2016
Tid:

Plats: Ås Jämtland

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Välkommen till ett seminarium och webbinarium (via länk) om att sälja mathantverk till restauranger. Ett spännande samarbete där försäljningen blir kopplad till en meny och får flera mervärden.

Eldrimner har tagit hjälp av två personer som under många år har arbetat med förmedling och förädling av mathantverk. Du får information och nya kunskaper som kan förenkla för dig som ännu inte har börjat leverera till restauranger. Vi tror även att du som redan levererar till restauranger och grossister kan ha nytta av det här seminariet.

Lena Flaten tidigare ägare av restaurang Flamman i Storlien beskriver hur en restaurang och en kock ”tänker”. Hur arbetar de med smak och årstidsanpassning? Hur de ser ekonomiska fördelar och/eller profilfördelar. Du får veta mer om hur restaurangerna väljer företag och produkter. Marknadsförs mathantverksprodukterna och finns det möjlighet till samarbete mellan dig som mathantverkare och restaurangen du säljer till? Lena tar även upp praktiska delar som förpackning, mängd, pris, transporter, certifiering med mera.

Seminariets andra del består av Peter Nordström från Svensk Cater. Av Peter får du veta mer om hur en restauranggrossist arbetar. Hur väljër de företag och produkter? Hur ser de på ekonomiska fördelar och/eller profilfördelar? Vilka är deras kunder? Hur går försäljningen till? Finns det beställningslistor/informationsblad? Han tar upp grossistens syn på årstidsanpassning, mängd, förpackningar, produkter på hyllan och leveranser. Du får veta mer om marknadsförning och påslag. Dessutom  blir det en diskussion kring utformning av produktlistor, innehållsförteckning och kontaktuppgifter.

Som seminarium eller webbinarium via länk måndag 25 april 13.00–16.30.

Arrangör

Arrangör: Eldrimner Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 01 E-post:liv@eldrimner.com Webbplats:http://www.eldrimner.com

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Försäljning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer