Mjölksyrning – inspiration och produktutveckling

Startdatum: 21 oktober, 2017
Slutdatum: 22 november, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Välkommen till en specialkurs som vänder sig till dig som syrar grönsaker och som vill ha ny inspiration till produktutveckling samt bygga nätverk med andra mjölksyrare. Kursledare är Jens Linder, matjournalist och kock, med erfarenhet från flertalet resor till Korea, Finland och Estland i bagaget.

Jens presenterar hur fermenteringstraditionen ser ut ur ett globalt perspektiv. Han tar med sig egentillverkade exempel på specifika produkter från olika länder, bland annat olika typer av kimchi. Vidare diskuteras smaker, kryddningar och hur syrade produkter kan kombineras med mat.

En viktig punkt under kursen är att du som deltagare har möjlighet att ta med dig egna produkter som du vill vidareutveckla smakmässigt. Vi kommer att provsmaka i grupp och diskutera möjligheter att jobba vidare med produkten. Utifrån den inspiration vi får under kursen tillverkar vi nya produkter som du får ta med hem och fortsätta syra.

 

För mer info och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/42110.mjolksyrning-inspiration_och_produktutveckling.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 32 E-post:catrin@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer