MADmekka studieresa Skåne & Själland, tema drycker, 18-20 juni 2018

Startdatum: 18 juni, 2018
Slutdatum: 20 juni, 2018
Tid:

Beskrivning

Varmt välkommen på en dubbel studieresa, i Skåne & på Själland!

Resan fokuserar på utveckling och produktion av vin, öl, cider, must, starksprit och alkoholfria drycker. Vi provar viner från Nordvästra Skåne och Odsherred med omnejd, skånska alkoholfria drycker och öl samt träffar producenterna bakom dryckerna och delar erfarenheter. Resan är en del av Greater Copenhagen-samarbetet “Fremtidens Madmekka”, för nätverkande, kunskapsutbyte och inspiration.

Vi startar med studiebesök i Nordvästra Skåne under måndagen, där vi besöker både Kullabergs Vingård och Arilds vingård för att höra mer om deras arbete, bl.a. med att få tillstånd för gårdsförsäljning. Lunch på Saluhallen i Höganäs följs av besök på Höganäs bryggeri. Efter middag och övernattning i Arild och dryckesprovning hos Matkooperativet Helsingborg, fortsätter resan till Odsherred-regionen på västra sidan av Själland.

Vi besöker Nordic Soil, en småskalig vodkaproducent som gör vodka på Lammefjordspotatis, äter middag och övernattar på vackra Dragholms slott. Här får vi veta mer om geologiska förutsättningar för vinodling och hur vin från kyligare klimat kan kombineras med mat. Resan fortsätter under onsdagen med besök bl.a. hos Sidinge gårdsbutik & Frugtplantage, Örnberg vin samt det ekologiska ölbryggeriet Herslev Bryghus.

Läs mer och anmälan: http://www.smakapaskane.se/madmekka-studieresa-skane-sjalland-tema-drycker-18-20-juni-2018/

Arrangör

Arrangör:  Karin Grahn Telefon:070-280 3608 E-post: karin.grahn@livsmedelsakademin.se Webbplats:www.smakapaskane.se

Kategorier: Dryck och Studieresa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer