Lufttorkade charkuterier

Startdatum: 30 januari, 2017
Slutdatum: 3 februari, 2017
Tid: 08:30 till 17:00

Plats: Ösavägen 30 v836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

En kurs som vänder sig till dig som gått Eldrimners grundkurs i chark och kommit igång med förädling av lufttorkade produkter. Jürgen Körber, chef inom slakt och köttförädling på Herrmannsdorfer Landwerkstätten i tyska Bayern och en av Eldrimners återkommande slakt-, styck- och charkexperter går under fem dagar på djupet inom lufttorkning. Teori och praktisk tillverkning varvas inom de två produktkategorierna lufttorkad korv och lufttorkade hela bitar.

Du får lära dig tillverkning av goda och säkra produkter med större svårighetsgrad, till exempel grövre korvkaliber och torkning av kött på ben. Passa på att ta med egna produkter för att få återkoppling av Jürgen. På kursen kommer framförallt griskött att användas men lufttorkade produkter kan tillverkas av alla köttslag efter samma förädlingsprinciper.

Kursen tolkas till svenska.

Kurstid:

Start: måndag kl. 8.30.

Ungefärliga hålltider för kursdagarna är 8.30 –17.00 förutom på fredag då kursen slutar klockan 15.00

Läs mer och anmäl dig här: http://www.eldrimner.com/utbildning/34517.lufttorkade_charkuterier.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.eldrimner.com

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer