Kokta & varmrökta charkuterier

Startdatum: 9 april, 2018
Slutdatum: 13 april, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Kokt skinka, rökt skinka, varmkorv, blodkorv, syltor och pastejer. Denna kursvecka kan du förkovra dig i det oändliga utbudet av värmebehandlade charkuterier vilket öppnar till fantastisk variation i ditt produktsortiment.

Kursen är för dig som redan har kommit igång med förädling och försäljning och som kanske vill ta med egna kreationer för att få expertens feedback och tips.

Kurslärare är slakt-, styck- och charkmästaren Jürgen Körber från Herrmannsdorfer Landwerkstätten, som är en av Eldrimners återkommande lärare. Jürgen är dessutom en av de ledande experterna inom varmköttsförädling i Europa och under kursveckan får du höra mera om denna näst intill bortglömda förädlingsmetod. Varmköttsförädling innebär att köttet förädlas eller fryses omedelbart efter slakten för att bevara köttets naturliga egenskaper, som ger charkuterier med större saftighet och djupare smak, utan onödiga tillsatser.

Teori varvas med praktik och demonstration. Kursen tolkas till svenska.

Förkunskapskrav: Eldrimners grundkurs inom chark eller motsvarande kunskaper.

Du läser kursen tillsammans med våra yrkeshögskolestudenter.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/43382.kokta-varmrokta_charkuterier.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010-225 34 50 Mobil:010-225 34 50 E-post:amelie@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer