Kokade produkter av bär och frukt

Startdatum: 23 maj, 2018
Slutdatum: 24 maj, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Naturbrukscentrum, 333 76, Stora Segerstad, 330 21 Reftele

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Lär dig att tillverka produkter av bär och frukt för försäljning. Kursen innehåller teori om konservering och hållbarhet, föreskrifter och obligatorisk märkning.

Du får lära dig om användning av socker och honung, samt hur pektin används för att få önskad konsistens på kokade produkter. Vid de praktiska momenten använder vi bär och frukt och tillverkar sylt, marmelad och gelé, gör bärsåser samt och frukt inkokt i sockerlag. Du får prova att mäta med refraktometer och pH-meter och vi tar upp vikten av att ha kontroll över surhetsgrad och sockerhalt i tillverkningen.

Kursledare är branschansvarig för bär- frukt och grönsaksförädling på Eldrimner, Catrin Heikefelt.

Fika ingår i kurskostnaden. Lunch finns att köpa på plats, föranmälan krävs. Glöm inte att ange eventuell specialkost.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/43812.kokade_produkter_av_bar_och_frukt.html

Marmelade zum Verkauf

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 32 Mobil:010 - 225 32 32 E-post:catrin@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer