Klassiska hantverkscharkuterier

Startdatum: 13 februari, 2017
Slutdatum: 17 februari, 2017
Tid: 08:30 till 17:00

Facebook

Plats: Klockaregatan 6, 545 30 Töreboda

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

I samarbete med Lokalproducerad i Väst välkomnar vi kursdeltagare till en intensiv och lärorik kursvecka i Töreboda med Sven Lindauer, slakt-, styck- och charkmästare från Tyskland.

Teori, praktisk tillverkning och demonstrationer varvas på denna populära grundkurs inom tillverkning av klassiska hantverkscharkuterier av alla fem produktkategorierna: lufttorkad korv, lufttorkade hela bitar, värmebehandlad korv, värmebehandlade hela bitar och produkter med värmebehandlade ingredienser.

Målet med kursen är att du kan komma igång med produktion och få inspiration för tillverkning av goda och säkra charkuterier. Ta gärna med dig egna produkter för att få återkoppling av Sven om du redan har kommit igång med tillverkning.

Råvarorna som används är lokalt kött av gris och nöt.

Kurstider:

Kursen startar kl. 8.30 alla dagar och slutar på fredag kl. 12.00.

Övriga tider är måndag–torsdag 8.30–17.00

För mer info och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/37070.klassiska_hantverks-charkuterier.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.eldrimner.com

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer