Klassiska hantverkscharkuterier

Startdatum: 6 november, 2017
Slutdatum: 10 november, 2017
Tid: 08:30 till 17:00

Facebook

Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

En kursvecka med Sven Lindauer där du lär dig tillverka färskkorv, varmrökt korv, salami, kokt skinka, leverpastej, sylta och lufttorkade hela bitar.

Sven Lindauer, slakt-, styck- och charkmästare från Tyskland, förklarar tillverkningsmetoden bakom de olika produkterna i form av teoripass, demonstrationer, praktisk tillverkning och provsmakningar. Vikten av en så stressfri och hygienisk slakt som möjligt och fördelarna av att ha hela kedjan från levande djur till färdiga produkter på samma ställe behandlas också.

Målet med kursen är att du kan komma igång själv med produktion och få inspiration för tillverkning av goda och säkra charkuterier. Kursen kräver inga förkunskaper inom charkuteri men om du redan har kommit igång med egen tillverkning finns det möjlighet att få expertens feedback på medhavda produkter.

Kursen tolkas till svenska.

Hålltider: måndag – torsdag 8.30 – ca 17, fredag 8.30 – 12.00.

Kursen hålls ihop med Eldrimners YH-utbildning.

Läs mer och anmälan:http://www.eldrimner.com/utbildning/42090.klassiska_hantverkscharkuterier.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 34 24 E-post:katrin@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer