Kavlade degar, surdegsbröd och bakverk för yrkesverksamma bagare

Startdatum: 29 november, 2016
Slutdatum: 1 december, 2016
Tid:

Plats: Eldrimners bageri, Ås, Jämtland

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som arbetat några år som bagare och som vill utveckla dina kunskaper. Sébastien Boudet lär ut hur man jobbar med kavlade degar i det ekologiska hantverksbageriet.

Fokus ligger på olika varianter av croissanter och andra bröd med inkavlat smör samt fyllningar till dessa. Vi bakar också surdegsbröd som speglar både råvaran och bagaren. Vi går igenom råvarukunskap, smaksättning och tekniker för kavling, formgivning och snittning. Parallellt med de pratiska momenten går vi också igenom bageriekonomi med fokus på arbetsmetoder och sortiment.

Läs mer och anmäl dig här : http://www.eldrimner.com/utbildning/31971.kavlade_degar-_surdegsbrod_och_bakverk.html

 

logoeld

Arrangör

Arrangör: Livsmedelsakademin Adress:Minc, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö Telefon:+46 (0)727 - 41 58 55 E-post:anna.eklund@livsmedelsakademin.se Webbplats:http://www.livsmedelsakademin.se

Livsmedelsakademin har under de senaste tjugo åren skapat förutsättningar för innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen. Vi är klusterorganisationen som samlar små och stora aktörer som tillsammans vill utveckla framtidens mat, dryck och måltider.

Kategorier: Bröd.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer