Inspirationsdag i Södermanland

Startdatum: 16 mars, 2017
Slutdatum: 16 mars, 2017
Tid: 08:30 till 17:00

Facebook

Plats: Thomasgymnasiet, Strängnäs, Södermanland

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Eldrimner bjuder in till en inspirationsdag då du får prova på olika former av mathantverk. Ysta ost och gör din egen yoghurt, tillverka korv, baka ditt eget surdegsbröd eller koka fin marmelad av trädgårdens bär.

På inspirationsdagen på Thomasgymnasiet i Strängnäs den 16 mars får du ett unikt tillfälle att testa och utveckla dina kunskaper tillsammans med erfarna mathantverkare. Du väljer själv mellan två olika arbetspass och de produkter du är intresserad av. Flera mathantverkare är på plats, berättar om sina företag och inspirerar.

Kerstin Jürss: På Jürss Mejeri i Hällefors producerar Kerstin och Claes Jürss ost. Kerstin är en erfaren mejerist och har vunnit flera priser på SM i Mathantverk genom åren.

Lars Dahlén: Lars Dahlén driver Köttbutiken Millert & Dahlén med stor passion. Lars säljer och förädlar lokalproducerat kött i sin köttbutik och presenterar ofta nya produkter, gärna olika slags korvar, som har blivit lite av en specialitet för Lars och Köttbutiken. År 2015 förärades han med en guldmedalj på SM i Mathantverk för sin lufttorkade skinka.

Anna Schweitz: I Annas Hembageri i Mariefred driver Anna och hennes man Robert Schweitz café och bageri. Här bakas i huvudsak surdegsbröd av olika slag men även kaffebröd.  Annas Hembageri utsågs av White Guide till Årets bästa Café 2016/2017.

Monika Naess: I närheten av Flen i hjärtat av Sörmland  driver sedan 1998 Monika företaget Finesserna tillsammans sin man Hans Naess. De har specialiserat sig på bärförädling från ekologiska råvaror som frukt och bär från trakten. De kokar sylt och marmelader utan tillsatser, i små satser och i koppargrytor. Monika vann den sörmländska deltävlingen Matverk med sin rödlökskonfityr år 2015..

Eldrimner hälsar alla varmt välkommen till en kreativ dag. Vi finns på plats och berättar mer om utbildningsmöjligheter och andra aktiviteter som finns på Eldrimner.

PROGRAM
08.30 Fika och samling i matsalen på Thomasgymnasiet
9..00–12.00 Mathantverk pass 1. Välj mellan:

12.00–13.00 Lunch

13.00–14.00 Mathantverkare berättar. Inspiration från mathantverkare och information om Eldrimner, Bodil Cornell.

14.00–17.00 Mathantverk pass 2. Välj mellan:

17.00 Avslutning och kaffe innan avresa. Deltagarna bjuds på färdkost med produkter från inspirationsdagens arbetspass.

Om du har frågor eller vill veta mer om instpirationsdagen kontakta gärna Annigun Wedin, 010- 225 34 27, annigun@eldrimner.com

Pris: 1 200 kronor exklusive moms (mat och fika ingår).

Sista anmälningsdag 23 februari. Först till kvarn.

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.com Webbplats:http://www.eldrimner.com

Kategorier: Bröd, Chark, Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer