Inspirationsdag i Jönköping

Startdatum: 3 oktober, 2017
Slutdatum: 3 oktober, 2017
Tid: 08:30 till 17:00

Facebook

Plats: Gislegatan 5, 332 33 Gislaved

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Eldrimner bjuder in till en inspirationsdag på Gislaveds gymnasieskola. En dag då du får prova på olika former av mathantverk. Ysta ost, tillverka korv, baka surdegsbröd eller koka fin marmelad och sylt av trädgårdens eller skogens bär.

Längtar du efter att få lära dig tillverka riktig mat från grunden? På inspirationsdagen får du ett unikt tillfälle att testa och utveckla dina kunskaper tillsammans med erfarna mathantverkare. Du väljer själv mellan två olika arbetspass och de produkter du är intresserad av.

Flera mathantverkare är på plats och berättar om sina företag och inspirerar.

Leif Persson: Leif driver Bjärhus gårdsbutik tillsammans med Elisabeth och Lars Hansson. År 2014 utnämnes Bjärhus till Skånes bästa matproducent av Magasinet Skåne. Allt lamm-, kalv- och oxkött som används kommer från djur som fötts och levt hela sina liv på gården.  Leif  är charkuterist och den som ligger bakom gårdens prisbelönta delikatesser.

Ann-Sofie Johansson: I Kisa i södra Östergötland driver Ann-Sofie Johansson tillsammans med kollegan Sara Walfridsson företaget Hargodlarna. Ett företag som funnits i 30 år och kommit att specialisera sig på bärförädling. De förädlar traktens bär till exklusiva marmelader som kokas utan tillsatser i äkta koppargrytor.

Arvid Lorentzon: Branschansvarig för bageri på Eldrimner. Arvid har tidigare arbetat som kock men har alltid haft ett stort intresse för bakning. Arvid intresserar sig för all typ av bakning men det är i huvudsak surdegsbakning som fascinerar där man kan få till så otroligt mycket bara genom vatten, olika mjöler och salt. Ju mer han lär sig desto mer inser han också att det finns att lära i ämnet. Arvid väljer gärna kulturspannmål eller olika lantsorter från olika hantverkskvarnar för att få fram smaker och olika karaktärer på bröden.

Malin Nelson: Fröset Gårdsmejeri ligger i Vetlanda kommun på Småländska höglandet. Våren 2011 skaffades första getterna, de byggde upp mejeriet och började sin väg mot att bli getbönder och mejerister på riktigt. Det gjordes med bravur och 2014 belönades Fröset gårdsmejeri med ett Guld och Silver i klassen för syrade ostar på SM i Mathantverk i Växjö.

Eldrimner hälsar alla välkommen till en kreativ dag. Vi finns också på plats och berättar mer om utbildningsmöjligheter och andra aktiviteter som finns på Eldrimner.

Program
08.30 Fika och samling på RESTAURANG MATKULTUREN på Gislaveds gymnasium

09–12 Mathantverks pass 1

Gör din egen färskorv, enkelt och gott
Mejerist för en dag, gör din egen ost

12–13 Lunch

13–14.00 Mathantverkare berättar:

Inspiration från mathantverkare och information om Eldrimner.
Leif Persson, Bjärhus Gårdsbutik,
Ann-Sofie Johansson, Hargodlarna.
Malin Nelson, Fröset gårdsmejeri

14.00–17.00 Mathantverks pass 2

Bli en bättre bagare: Baka ditt eget surdegsbröd
Förädla dina bär: så kokar du din egen marmelad och sylt

17.00 Avslutning och kaffe innan avresa.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/42119.inspirationsdag_i_jonkoping.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 34 63 E-post:ida@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mathantverk.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer