Inspirationsdag i Halland

Startdatum: 19 april, 2018
Slutdatum: 19 april, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Engelbrektsgatan 36, 302 66 Halmstad

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Längtar du efter att få lära dig tillverka riktig mat från grunden? I så fall har du chansen när Eldrimner bjuder in till en inspirationsdag på Sturegymnasiet i Halmstad den 19 april.  Under dagen får du prova på olika former av mathantverk: ysta ost och gör din egen yoghurt, tillverka korv, baka surdegsbröd eller koka sylt och marmelad. På inspirationsdagen får du ett unikt tillfälle att utveckla dina kunskaper tillsammans med erfarna mathantverkare. Du väljer själv mellan två olika arbetspass och produkter du är intresserad av.

Flera mathantverkare är på plats och berättar om sina företag och instruerar och inspirerar.

Malin Kumberg, Ådala gård
Sedan 5 år tillbaka ystar Malin ostar på ekologisk komjölk från Gunnaröds gård. Hon har vunnit priser för sina ostar och även för annat mathantverk som hon producerar. Malin driver också en liten restaurang och gårdsbutik på Ådala gård, mitt i den skånska bokskogen. Hon brinner för råvarornas betydelse och älskar att ysta ost. Hon har utsetts till Årets matproducent av Magasinet Skåne, vunnit tävlingen Matverk Skåne och sitter i branschrådet för Eldrimner.

Mats Andersson och Jeanette Carlsson, Öströö Fårfarm
På Öströö fårfarm arbetar Mats Andersson som slaktare, styckare och charkuterist. Öströö drivs sedan 1987 av Kristian och Jeanette Carlsson. De har samlat hela kedjan från uppfödning och slakt till förädling och försäljning på gården. När du köper kött i deras köttbod är det första gången som det lämnar gården. Mats Andersson kommer under inspirationsdagen att lära ut hur man gör färskkorv.

Johan Feldt, Feldts Bröd och Konfekt
Johan driver Feldts Bröd & Konfekt i Halmstad tillsammans med My Feldt. Det populära och prisbelönta Feldts Bröd och Konfekt är ett surdegsbageri och konditori i Halmstad, som bakar helt utan tillsatser med schyssta ekoråvaror. Företaget är också mycket framgångsrikt i sociala medier och la före jul ner sin e-handel – eftersom det gick för bra. Johan är en eminent bagare och kommer lära er baka riktigt gott surdegsbröd.

Eva Davidsson, Hallontorpet
Hallontorpet är en ekologisk hallonodling i Skåne. Eva kan det här med att förädla bär; hon deltog med tre produkter i SM i mathantverk 2017 och alla produkter fick medalj!  Det blev guld till hösthallonmarmeladen och den kallpressade krusbärsdrickan samt brons till hallonmarmeladen med svarta vinbär.

Eldrimner hälsar alla välkomna till en kreativ dag. Vi finns på plats och berättar mer om utbildningsmöjligheter och andra aktiviteter som finns på Eldrimner.

Program
08.30 Fika och samling på restaurangskolan på Sturegymnasiet.
09–12 Mathantverkspass 1
Gör din egen enkla och goda färskkorv
Var mejerist för en dag och gör din egen ost och yoghurt

12–13 Lunch

13–14.00 Mathantverkare berättar
Inspiration från mathantverkare och information om Eldrimner.
Ida Lundström, Eldrimner
Chark: Jeanette Carlsson, Öströö Fårfarm
Mejeri: Malin Kumberg, Ådala gård
Bär, frukt och grönsaker: Eva Davidsson, Hallontorpet
Bröd: Johan Feldt, Feldts bröd och konfekt

14.00–17.00 Mathantverkspass 2
Bli en bättre bagare: baka ditt eget surdegsbröd
Förädla trädgårdens bär: så kokar du din egen marmelad och sylt

17.00 Avslutning och kaffe innan avresa.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/44342.inspirationsdag_i_halland.html

AdobeStock_195217272

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Telefon:010 - 225 34 63 Mobil:010 - 225 34 63 E-post:ida@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Bröd, Chark, Frukt- och grönsaksförädling, Kurs, Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer