Alla slags charkuterier av köttslag

Startdatum: 7 november, 2016
Slutdatum: 11 november, 2016
Tid: 08:30 till 17:00

Plats: Ösavägen 30 v836 94 Ås

Beskrivning

En fem dagar lång kurs där Sven Lindauer, en mycket erfaren charkmästare från Tyskland, lär ut säker tillverkning av produkter ur alla fem kategorier av charkuteriprodukter.

Charkuterier kan delas in i fem produktkategorier: värmebehandlad korv, värmebehandlade hela bitar, lufttorkad korv, lufttorkade hela bitar och produkter med värmebehandlade ingredienser, som leverpastej.

På den här  kursen kommer vi främst använda griskött men förädlingsprinciperna är de samma oavsett vilket köttslag du använder så kursen är givande oavsett vilket kött du arbetar med.

Teori varvas med praktisk tillverkning och demonstrationer. Teorin tar även upp slakt och jakt och vikten av att ha en helhetssyn från levande djur till färdig produkt.

Den här grundkursen vänder sig till dig som har planer på att starta hantverksmässig charkförädling för försäljning eller redan kommit igång med det. Kursen har inga krav på speciella förkunskaper och är inriktad på mathantverk. Det innebär till exempel noggrann sortering av köttråvaran så att köttets naturliga egenskaper kan utnyttjas till fullo i förädlingen. Varje detalj har särskilt lämpliga användningsområden och passar till olika produkter utifrån de naturliga egenskaperna. Arbetssättet innebär också att mycket kött som ofta annars mals till färs i stället kan förädlas till produkter med högre försäljningsvärde.

Att ta tillvara hela djuret är en hederssak för hantverkscharkuterister. Mathantverk innebär också att vi jobbar utan onödiga tillsatser och skapar kvalitetsprodukter med unik smak, kvalitet och identitet.

Även erfarna charkuterister med annan bakgrund liksom erfarna kockar har visat sig få ut mycket av kursen. Alla rekommenderas att gå denna grundkurs före någon av Eldrimners fördjupningskurser.

Tider: måndag börjar vi kl. 08.30 i teorisalen. Vi startar 08.30 alla dagar och håller på till cirka kl. 17.00. Varje dag avslutas med gemensam städning. På fredag slutar vi kl. 13.00.

Läs mer och anmäl dig här : http://www.eldrimner.com/utbildning/37070.alla_slags_charkuterier.html

 

logoeld

Arrangör

Arrangör: Livsmedelsakademin Adress:Minc, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö Telefon:+46 (0)727 - 41 58 55 E-post:anna.eklund@livsmedelsakademin.se Webbplats:http://www.livsmedelsakademin.se

Livsmedelsakademin har under de senaste tjugo åren skapat förutsättningar för innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen. Vi är klusterorganisationen som samlar små och stora aktörer som tillsammans vill utveckla framtidens mat, dryck och måltider.

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer