Hantverksbageri med Manfred Enoksson

Startdatum: 13 februari, 2017
Slutdatum: 17 januari, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Eldrimners bageri, Ås, Jämtland

Beskrivning

Manfred Enoksson från Saltå Kvarn lär ut grunderna i surdegsbakning och bakning med små mängder jäst och långa jästider.

Hur fungerar en surdeg och hur ska en surdeg vara? Hur bakar man saftiga bröd med bra hållbarhet? Vi går igenom metodiskt arbete från deg till bröd och du får en förståelse om hur mjöl, salt och vatten samverkar i degen.

Vi arbetar med lokalt odlat mjöl utan tillsatser och bakar ett brett sortiment av bröd, allt från mörka fullkornsbröd av råg till ljusa luftiga bröd av siktat vete. Kursen innehåller också metoder för framställning av kuvertbröd och olika sorters kaffebröd.

Kurstider:

Måndag kl. 13.00–18.00

Tisdag–Torsdag  kl. 8.30–16.30

Fredag kl. 8.30–14.30

Läs mer och anmälan : http://www.eldrimner.com/utbildning/31361.hantverksbageri_med_manfred_enoksson.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.livsmedelsakademin.se

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Bröd.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer