Hantering och förädling av strömming

Startdatum: 17 maj, 2017
Slutdatum: 18 maj, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Bredvikens Fisk, Gamla Salteriet, Obbola, Västerbotten

Beskrivning

Välkommen till en tvådagars nybörjarkurs i hantering och förädling av strömming på Bredvikens Fisk i Gamla Salteriets förädlingslokaler i Obbola.

Under maj månad har strömmingsfisket kommit igång för yrkesfiskaren Nils Erik Sjöström. Fisken som fångas i Norra kvarken utanför Obbola utgör huvudråvaran för den här kursen där kursledaren Stina Sjöström lär ut grunderna för hantering och förädling av strömming.

Vi kommer utgå från hel fisk och gå igenom filetering och skinndragning för att sedan förädla fisken till produkter som exempelvis olika inläggningar och gravningar. I mån av tid och tillgång till råvara kommer Stina även gå igenom grunderna i hantering och förädling av abborre och sik då det även är säsong för dem.

Kursen vänder sig till dig som vill börja arbeta med  fiskförädling och som är intresserad av att lära dig grunderna inom hantering och förädling av strömming.

Lunch, fika och middag ingår i priset.

Förslag på boende kommer i bekräftelsen efter anmälan till kursen.

Läs mer om Bredvikens Fisk och få vägbeskrivning på www.gamlasalteriet.se

Anmälan här: http://www.eldrimner.com/utbildning/35386.hantering_och_foradling_av_stromming.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.eldrimner.com

Kategorier: Fisk.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer