Grundutbildning för charkuterister

Startdatum: 5 november, 2018
Slutdatum: 9 november, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Under veckan varvas teori, tillverkning och provsmakning. Det finns också möjlighet att få egna produkter utvärderade.

Kursen riktar sig dels till dig som vill komma igång med produktion och få inspiration för tillverkning av alla slags charkuterier och dels till dig som redan har kommit igång med förädling men vill utveckla ditt sortiment.

Lärare under kursen är Sven Lindauer som kommer från Tyskland. Han är en av Eldrimners återkommande charkexperter och har tysk mästarutbildning inom slakt, styckning och charkuteri. Sven är också utbildad inom gastronomi och ekologisk lantbruksproduktion och driver i dag ett eget charkuteri.

Romnefall Kötts Håkan Söderberg gick kursen för något år sedan. Kursen gjorde att han blev tvungen att köpa ny utrustning, eftersom han ökade produktionen.
- Kursen gav mig det jag saknade och vips så är det riktigt roligt att göra korv. Nu har jag fått koll på kemin och resultatet blev alltid bra, säger Håkan Söderberg.

Under kursveckan används lokalt kött av mestadels gris, men förädlingsprinciperna är likadana oavsett vilket kött du använder.

Kursen tolkas till svenska. ​
Kursen kräver inga förkunskaper.

Läs mer och anmäl: http://www.eldrimner.com/utbildning/43375.grundutbildning_for_charkuterister.html

 

725416e53b10732bc6caba904d5d8e2c

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010-225 34 50 Mobil:010-225 34 50 E-post:amelie@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer