Grundkurs i ystning

Startdatum: 5 november, 2018
Slutdatum: 7 november, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30 836 94 Ås

Beskrivning

Denna kurs vänder sig till dig som vill skaffa dig goda och grundläggande kunskaper i ystning. Du vill starta gårdsmejeri eller så är du redan igång som mathantverkare. Om du inte har kommit i kontakt med ystning tidigare eller vill få en inblick i hantverksmässig osttillverkning rekommenderar vi att du först går någon av våra nybörjarkurser.

Kursens lärare, Michel Lepage är mycket kunnig och erfaren gårdsystningsrådgivare från södra Frankrike som Eldrimner har samarbetat med i drygt 20 år. Michel har en gedigen utbildning inom ystning och mejeri samt erfarenheter från både industri- och hantverksmässig produktion. Michel har arbetat professionellt som rådgivare sedan 1984 och är anlitad världen över. Han har också arbetat fram AOC-märkningar (Frankrikes motsvarighet till skyddade ursprungsbeteckningar) för Banon-osten och Cabecou d’Autan.

Under kursdagarna kommer Michel att förmedla de grundläggande kunskaperna inom ystning. Varje dag innehåller en teoretisk genomgång samt en demonstrationsystning. På schemat står mjölkens kemi och mikrobiologi, patogena bakterier, riskbedömning med mera samt tillverkning av mjuka osttyper som camembert och mjuka ostar med kittyta, syrad ost som lactique, pressade osttyper, blåmögelost, salladsost, mozzarella samt yoghurt. Det blir också en genomgång av hur man styr ystningen och av fel som kan uppstå vid de olika tillverkningarna.

Kursen tolkas till svenska. Du läser kursen tillsammans med Eldrimners yrkeshögskolestudenter.

 Måltider
Lunchrestaurang finns på Torsta gårdsrestaurang,  5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Enklare lunch erbjuder Fröjas kafé, som är granne med Eldrimners mejeri. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika går att boka vid anmälan eller på plats.

Tider
Måndag -  fredag,  5 – 9 november, kl. 8.30 – 17.00 (fredag till 16.00)

Plats
Eldrimners mejeri, Ås

Läs mer och anmälan http://www.eldrimner.com/utbildning/45429.grundkurs_i_ystning.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 55 Mobil:010-225 32 55 E-post:sofia@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mathantverk och Mejeri.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer