Grundkurs i ystning

Startdatum: 23 april, 2018
Slutdatum: 27 april, 2018
Tid: 08:30 till 17:00

Facebook

Plats: Ösavägen 30 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Om du inte har kommit i kontakt med ystning tidigare eller vill få en inblick i hantverksmässig osttillverkning rekommenderar vi att du först går någon av våra nybörjarkurser på två dagar.

Kursledaren är Annika Schrewelius som är en av våra mest erfarna och kunniga mejerister. Hon har i 12 år drivit eget mejeri där hon ystat på gårdens egna getmjölk samt inköpt komjölk. Hon har en pedagogisk bakgrund som lärare inom lantbruk och har stor kunskap både med djup och bredd. Livslång erfarenhet inom djur, lantbruk, mjölkproduktion Annika har i många år hållit kurser i Eldrimners regi och numera ansvarar hon för våra yrkeshögskoleelever med inriktning mejeri. Hennes väl genomtänkta pedagogik har uppskattats mycket under hennes kurser genom åren.

Under dessa fem dagar varvas teoretiska pass med praktisk demonstrationsystning. Vi ystar mjuka osttyper med vitmögelyta och mjuka ostar med kittyta, syrad ost som lactique, pressade osttyper, blåmögelost, salladsost, mozzarella samt yoghurt. Det blir också en genomgång av hur man styr ystningen och av fel som kan uppstå vid de olika tillverkningarna. Vi går igenom mjölkens kemi och mikrobiologi, patogena bakterier, riskbedömning, hygien och råvarukvalitet.

Tider för kursen måndag – fredag, 23 – 27 april, kl. 8.30 – 17.00 (fredag till 16.00).
Vi tar emot minst 8 och max 14 deltagare.

Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Enklare lunch erbjuder kafé Fröjas intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. För- och eftermiddagsfika ingår i kurskostnaden.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/43965.grundkurs_i_ystning.html

tray with different French cheeses

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 55 Mobil:010 - 225 32 55 E-post:sofia@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer