Grundkurs, glass och sorbet

Startdatum: 5 februari, 2014
Slutdatum: 6 februari, 2014
Tid:

Plats: Ås Jämtland

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Thorkil Boisen som sedan 14 år tillbaka bedriver ekologisk glasstillverkning på Bornholm kommer till Eldrimner och lär dig grunderna, både i teori och praktik, för tillverkning av glass och sorbet. 

På kursen får du prova på att göra de vanligaste färskglasstyperna, gräddglass och mjölkglass, samt sorbet. 

Tillverkningen sker hantverksmässigt och utan onödiga tillsatser. Främst kommer olika bär och frukter att användas som smaksättare. På kursen diskuteras även utrustning och ekonomi för glassproducenter.

Anmälan och kostnad

2 000 kr + moms. Anmälan senast 10 januari. Vi tar emot max 14 deltagare. Anmäl dig till Bengt-Åke Nässén, 010-225 32 29, bengt-ake@eldrimner.com. 

Glasskurs (5)

Arrangör

Arrangör: Eldrimner Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010-225 32 29 Mobil:010-225 32 29 E-post:bengt-ake@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimner.com

Eldrimner är ett nationellt centrum för mathantverk. Vi ger kunskap, stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige, i starten såväl som i utvecklingen av företaget. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Desserter och Glass.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer