Grundkurs, drycker av bär och frukt

Startdatum: 11 februari, 2014
Slutdatum: 13 februari, 2014
Tid:

Facebook

Plats: Rösta i Ås, Jämtland

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Lär dig att tillverka alkoholfria drycker av bär och frukt för försäljning. Du får kunskaper om råvarorna och konservering för att tillverka hållbara drycker. Under de teoretiska delarna tas bland annat föreskrifter, märkning och prissättning upp. Vid de praktiska momenten kallpressas bär och frukt och av råsaften tillverkas juice, must, nektar, saft och glögg.

Du får prova på att använda ciderpress, ballongpress, råsaftcentrifug samt passermaskin. Produkterna görs hållbara med olika pastöriseringsmetoder, som elektrodpastör, rörpastör samt i gryta. Du får också testa att mäta med pH-meter och refraktometer.

Kursledare är Viktoria Vestun och Catrin Heikefelt från Eldrimner.

Arrangör

Arrangör: Eldrimner Mobil:010-225 32 29 E-post:bengt-ake@eldrimner.com Webbplats:http://www.eldrimner.com/

Eldrimner är ett nationellt centrum för mathantverk. Eldrimner hjälper dig som är mathantverkare – i starten såväl som i utvecklingen av företaget – genom rådgivning, kurser, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att det svenska mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Dryck, Frukt- och grönsaksförädling och Kurs.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer