Grönsaker – inspiration till produktutveckling

Startdatum: 19 februari, 2019
Slutdatum: 20 februari, 2019
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås

Beskrivning

produktutveckling.

Denna kurs vänder sig till dig som redan tillverkar olika grönsaksprodukter och vill ha ny inspiration och jobba med produktutveckling. Kursledare är Jens Linder, matjournalist och kock, som har erfarenhet kring mattraditioner i olika länder från flertalet resor runt om i världen.

Den första dagen handlar om pickling av grönsaker. Du får lära dig om hur du kan variera lagen med ättika, vinäger och sur juice och lägga in olika typer av grönsaker. Det blir klassiska svenska produkter med ny twist, samt produkter med inspiration från England, Korea och USA.

Dag två handlar om mjölksyrade grönsaker och Jens presenterar hur fermenteringstraditionen ser ut ur ett globalt perspektiv, men med fokus på Korea. Jens tar med sig exempel på bland annat olika typer av kimchi och berättar om olika tillverkningssätt och kryddningar.

Du som deltagare har möjlighet att ta med dig egna produkter för att kunna diskutera med Jens hur de kan utvecklas smakmässigt.

Du läser kursen tillsammans med våra yrkeshögskolestudenter.

Kurstider: 8.30-16.30 båda dagarna.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/42110.gronsaker-inspiration_till_produktutveckling.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 32 E-post:catrin@eldrimner.com Webbplats:catrin@eldrimner.com

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling och Mathantverk.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer