Fördjupningskurs i gårdsegna kulturer

Startdatum: 27 augusti, 2018
Slutdatum: 29 juli, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30 836 94 Ås

Beskrivning

Här finns chans att öka kunskapen om gårdsegna kulturer och hur de används, för dig som redan har betydande kunskap om och erfarenhet av ystning.

Vi kommer under kursdagarna att göra egna kulturer med olika metoder, bland annat genom användandet av färska blommor och örter. Vi kommer att använda gårdsegna kulturer, som Eldrimner förberett inför kursen, i ystning av hårdost. För att jämföra ystar vi även med kommersiella kulturer. Vi får lära oss hur vi ska hantera kulturerna på säkraste sätt, hur vi hanterar variationer i dem och dess för- och nackdelar.

Det är andra gången den internationelle mejerikonsulten Ivan Larcher kommer till Eldrimner för att hålla kurs. Ivan har lång erfarenhet inom ystning och ett väl bearbetat pedagogiskt upplägg. Sedan 2014 anordnar han kurser på sin gård i Limousin, Frankrike, där han driver mejeriverksamhet och har Jersey-kor. Ivan använder gårdsegna kulturer i flera av sina ystningar.

I samband med anmälan vill vi att du bifogar kort beskrivning av tidigare genomförda kurser och din praktiska erfarenhet inom mejeri.

 

Tid:
Måndag – onsdag, kl. 8.30 – 16.30 Vi siktar mot att sluta lite tidigare på sista dagen.

Måltider: 
Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se torsta.se/gardsrestaurang. Lunch går även att köpan i Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika går att boka vid anmälan eller på plats.

Boende:
Tips på boende i Ås med omnejd hittar du här.

 

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/45896.fordjupningskurs_i_gardsegna_kulturer.html

 

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 55 E-post:sofia@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer