Fermenteringsresa till Sydkorea

Startdatum: 10 november, 2018
Slutdatum: 18 november, 2018
Tid:

Facebook

Beskrivning

Följ med på en temaresa om fermentering till Sydkorea.
Studieresan vänder sig till dig som är nyfiken på eller redan sysslar med mjölksyrajäsning.

Ingenstans i världen äts så mycket fermenterad mat som på koreanska halvön. Här finner man tofu, soja, risbrygden makoli, bönpastan doenjang, chilipastan gochujang, syrade fiskar och skaldjur och framförallt mer än hundra sorters kimchi – syrade grönsaker på många olika vis. Under en veckas matresa i Sydkorea besöker vi hantverksmässiga tillverkare av dessa olika sorters jästa produkter.

• Vi får smaka på soja som lagrats i åratal och studera produktionen av kimchi.
• Vi besöker marknader där man kan köpa knivar, byttor och ingredienser till fermentering.
• Vi äter fermenterad mat på folkliga restauranger.
• Vi provar att själva göra tofu, gochujangsås och kimchi.
• Vi åker till ett kloster där vi sover över, får följa buddistiska riter och äta unik och smakstark vegansk mat samt laga mat med den världsberömda munken Jung kwan, känd från Netflix-serien ”Chefs table” och ställa frågor till henne.
• Vi besöker Sunchang, en småstad omtalad för sina fermenteringar.
• Vi far till staden Sokcho och provar att göra egen tofu.
• Vi provsmakar kimchi på de myllrande marknaderna i Seoul.

Reseledare är Jens Linder och Sara Yoon. Jens Linder är en känd kock och matskribent, bland annat i Dagens nyheter. Jens Linder är också en av Eldrimners ambassadörer och kursledare. ​Sara Yoon kommer ursprunligen från Sydkorea och är en van researrangör och duktig matlagare.
Gruppen har dessutom sin egen chaufför och en egen koreansk tolk och guide. Under resan föreläser Jens flera gånger om fermentering.

Sista anmälningsdag är 15 juni.
Sista dag för betalning är 1 september.

Ett detaljerat reseprogram kommer någon månad innan vi åker. Tveka inte att mejla frågor till jens@jenslinder.se 

Datum: 10-18 november 2018
Innehåll: En veckas spännande upptäcksfärd i Koreas matkultur där vi upplever olika delar av Korea och deras speciella lokala matkultur med fermentering. Det blir även tillfälle att se tillagningen på plats och själva vara med och laga maten vi äter.
Pris: 24 500:-
I detta ingår:
Flygbiljett tur och retur.
4-stjärniga hotell förutom Temple Stay en dag.
För alla hotellen delar två personer på ett Twin room.
Frukost alla dagar.
4 luncher och 4 middagar.
10% skatt och 10% serviceavgift.
Alla aktiviteter och inträden.
2 st. reseledare (Jens och Sara).
Engelsktalande lokal guide.
Buss med plats för 45 personer.

Detaljer i programmet kan komma att ändras. Dricks till guide och chaufför är inte inkluderade.

Reserarrangör:
Meari Travel
Dammv 31
141 44 Huddinge


Tel. 08-83 02 00, 070-738 02 00
Fax. 08-83 02 32
travel@meari.se
www.meari.se
Facebook.com/Mearitravel

kimchi-92

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 32 Mobil:010 - 225 32 32 E-post:catrin@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling, Kurs och Studieresa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer