Engelsk ystning med Paul Thomas

Startdatum: 3 oktober, 2017
Slutdatum: 6 oktober, 2017
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

En kurs för dig som är intresserad av att lära dig nya metoder inom ystning eller bara vill hitta ny inspiration och kunskap. För att bäst kunna ta till dig av kunskapen i denna kurs, ser vi helst att du har god kunskap och erfarenhet inom ystning.

Eldrimner välkomnar Paul Thomas för en kurs i engelska ostar. Paul är verksam i Storbritannien, har i många år arbetat som gårds- och hantverksmejerist och idag arbetar han som teknisk konsult för mejerier i alla storlekar både i Storbritannien och utomlands. Pauls specialintresse ligger i traditionell mat, småskalig produktion och mejeriprodukter av opastöriserad mjölk.

Kursen sträcker sig över fyra dagar och innefattar följande mycket typiska engelska osttyper: Stilton, Lancashire, Caerphilly, Cheshire samt Cheddar. Du får lära dig om den engelska osttraditionens historia tillsammans med teknisk kunskap kring ystning och lagring av dessa ostar.

Kursens sista dag avslutas redan kl.14.30, varför vi kompenserar den kortare kursdagen med att låta de tre första dagarna vara lite längre (varierande 8 – 17).

Kursen tolkas till svenska.

Anmäl här:http://www.eldrimner.com/utbildning/42115.engelsk_ystning_med_paul_thomas.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 55 E-post:info@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Mejeri och ost.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer