Delikatesskonservering

Startdatum: 12 april, 2018
Slutdatum: 13 april, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Ösavägen 30 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Denna kurs riktar sig till dig som vill göra steriliserade helkonserver, så som soppor och grytor. Huvudfokus ligger på produkter av vegetabilier, men om intresse finns hos deltagarna kan även produkter med kött eller fisk behandlas. Vid de teoretiska momenten får du lära dig varför sterilisering väljs som konserveringsmetod, vilka olika produkter som är lämpliga att tillverka, samt genomgång av steriliseringsutrustningen, en så kallad autoklav. Under de praktiska momenten blir det tillverkning av soppor, grytor och röror av främst grönsaker och baljväxter. Du får sedan se hur det går till att använda autoklaven för att sterilisera och göra dessa produkter till helkonserver. Det blir också genomgång av stabilitetstest för att verifiera konserveringen.

Efter kursen har du möjlighet att hyra in dig i Eldrimners lokaler och under handledning använda autoklaven för att tillverka egna produkter för försäljning.

Kursledare är Guillaume André, livsmedelsingenjör från utbildningscentret CFPPA i Florac i Frankrike. Kursen tolkas till svenska.

Du läser kursen tillsammans med våra yrkeshögskolestudenter.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/43809.delikatesskonserver.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 32 Mobil:010 - 225 32 32 E-post:catrin@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Chark, Fisk och Frukt- och grönsaksförädling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer