Charkkurs med Sven Lindauer

Startdatum: 24 mars, 2014
Slutdatum: 28 mars, 2014
Tid:

Plats: Ås, Jämtland

Beskrivning

Eldrimners charkuteri, Ås, Jämtland
Kursen vänder sig till dig som har eller planerar att starta hantverksmässig charkförädling för försäljning. Inga krav på speciella förkunskaper men kursen ger mer om man till exempel har gått någon av Eldrimners nybörjarkurser. 

Kursen är inriktad på mathantverk vilket innebär noggrann sortering av råvaran så att köttets naturliga egenskaper kan utnyttjas till fullo i förädlingen. Varje detalj av ett djur har särskilt bra användningsområden och passar till olika produkter utifrån de olika naturliga förädlingsprocesser vi använder. Arbetssättet innebär också att kött som vanligtvis mals till färs i stället kan förädlas till produkter med större försäljningsvärde. Att ta tillvara hela djuret på bästa sätt är en hederssak för hantverkscharkuterister. Vi jobbar utan onödiga tillsatser och skapar kvalitetsprodukter med unik smak och identitet. 

Kursen vänder sig också till dem som redan har charkkunskaper men som vill utvecklas inom hantverksmässig förädling. Även erfarna charkuterister och kockar rekommenderas att gå denna grundkurs före någon av våra fördjupningskurser eftersom den innehåller nyheter även för rutinerade charkuteristen med ”vanlig” svensk skolning.

Anmälan och kostnad
5 000 kr + moms. Max 14 deltagare. Charkkurserna brukar snabbt bli fulltecknade – först till kvarn gäller. Anmälan senast 3 mars slaktstyck31jan2012_ 416

Arrangör

Arrangör: Eldrimner Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 29 E-post: bengt-ake@eldrimner.com, Webbplats:http://www.eldrimner.com

Kategorier: Chark.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer