Att börja anställa personal

Startdatum: 26 februari, 2018
Slutdatum: 26 februari, 2018
Tid:

Facebook

Plats: Hammarvägen 2, 647 30 Mariefred

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Under vinjetten Erfarna mathantverkare om entreprenörskap presenterar vi under 2018 ett antal träffar hos mathantverkare.

Denna gång är temat att bli och vara arbetsgivare. En extern föreläsare berättar om arbetsrätt, ledigheter, kollektivavtal, rekrytering, försäkringar och arbetsmiljö.

En seminariedag om arbetsrätt och personalfrågor. Vad gäller angående ledigheter, kollektivavtal, rekrytering, och försäkringar? Vad kostar det att ha personal? Dagen vänder sig till mathantverkare som är intresserade av personalfrågor.

Dagen ges i samarbete mellan Eldrimner – nationellt resurscentrum för mathantverk och Företagarna – intresseförening för Sveriges småföretagare. Föreläsare klockan 8.30-11.00 blir Lise-Lotte Argulander från Företagarna Riks, Företagarnas specialist på arbetsrätt och arbetsmiljö. Därefter följer ett program med diskussioner, föredrag och studiebesök hos Anna och Robert Schweitz på Annas hembageri. Att rekrytera, tidsbegränsade anställningar, att förmedla ideologi och värdegrund med mera.

Vi kommer att vara på Biohuset samt hos Annas hembageri och göra ett studiebesök hos dem samt höra om deras erfarenheter som arbetsgivare av både helårspersonal och säsongspersonal. Anna har ett förflutet som kostchef inom landstinget och Robert har tidigare arbetat som jurist. Deras populära bageri och kafé i Mariefred har fått utmärkelsen Årets fikaställe i White guide. De har ett par personer helårsanställda och upp till dussinet på sommarsäsongen.

Lunch samt för- och eftermiddagskaffe ingår i priset.

Läs mer och anmälan: http://www.eldrimner.com/utbildning/43347.att_borja_anstalla_personal.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30 836 94 Ås Telefon:010 - 225 33 07 Mobil:010 - 225 33 07 E-post:anna@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Kurs och Ledarskap.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer