Äkthet

Startdatum: 22 november, 2016
Slutdatum: 22 november, 2016
Tid: 08:30 till 13:00

Plats: Lund

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Hur kommer framtidens förpackningar att garantera produktens äkthet?

Piratkopiering är det stora gisslet över hela världen. De stora varumärkena för en ständig kamp mot skumma aktörer som inte drar sig för att profitera på deras image. Gigantiska belopp omsätts varje år av den piratkopierande branschen. Speciellt allvarligt blir det när det handlar om piratkopierade läkemedel, då riskeras människors liv.

Förpackningen är det mest uppenbara sättet för varumärkesägarna att garantera äktheten mot konsumenten. Under många år har det dykt upp smarta lösningar på marknaden, lösningar som fungerar men som kräver mycket av antingen varumärkesägaren eller konsumenten. Inte sällan behövs speciell, och kostsam utrustning för att kunna läsa av en vara. Dessutom har piratkopierarna snabbt hittat sätt att kopiera även äkthetsbevisen.

Nu öppnas nya, enklare möjligheter, som kan få större spridning, inte minst via tryckt elektronik och användning av smarta telefoner. Intressanta exempel finns redan på marknaden och mycket kommer att hända på kort tid. Vilka är lösningarna och vad kan vi vänta framöver? Vad händer inom logistiken, hur ser vi till att leveranskedjan är obruten?

Arrangör

Arrangör: Packbrige Adress:Stora Varvsgatan 6A | Malmö E-post:info@packbridge.se Webbplats:http://packbridge.se

Vi är ett internationellt och medlemsbaserat förpackningsnätverk, eller kluster, som bildades 2010. Vi är ett snabbt växande nätverk för förpackningsindustrin och alla dess intressenter, kunder, leverantörer, forskare och innovatörer. Idén med Packbridge är att skapa en mötesplats som naturligt kopplar samman industri med akademi, forskning med kommersiell tillämpning, och kanske viktigast människor med människor. Packbridge har sitt huvudkontor i sydvästra Skåne där också forskning, innovation och kommunikation finns samt etablerade kluster inom livsmedel, läkemedel och flera andra relevanta industrier. Packbridge har internationella ambitioner och ett väl utvecklat kontaktnät över hela världen. I länder som Japan, Kina och Sydkorea har vi MoU-avtal med flera organisationer och företag. Packbridge har tilldelats en brons certifiering i cluster management excellence från European Secretariat for Cluster Analysis, ESCA.

Kategorier: Förpackning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer