Workshop, Säker bevattning av frukt och grönt

Startdatum: 24 november, 2016
Slutdatum: 24 november, 2016
Tid: 09:30 till 16:30

Plats: Betahuset, Ideon Science park, Lund

Beskrivning

Välkommen på workshop om mikrobiologiska risker med förorenat bevattningsvatten för odling av ätfärdiga bär och grönsaker. Ta del av nya forskningsresultat och diskutera behov av råd och riktlinjer!

Sedan 2015 deltar SP i ett forskningsprojekt, som leds av Livsmedelsverket, för att skapa en översikt av den mikrobiologiska kvaliteten på bevattningsvatten i Sverige. Projektet ska också ge råd och riktlinjer till odlare för bedömning av vattnets kvalitet.

Målgrupp

Denna workshop vänder sig till dig som är intresserad av att veta mer om och diskutera hur vattnet vi använder till bevattning påverkar bär och grönsakers kvalitet. När, hur och var ska vi vattna? Vilka behov finns av lagstiftning, råd och riktlinjer för bevattning?

Mer information och anmälan hittar du här: http://www.sp.se/sv/training/Sidor/Workshop,S%C3%A4kerbevattningavfruktochgr%C3%B6nt.aspx

Arrangör

Arrangör: SP Sveriges forskningsinstitut Telefon:010-516 50 00 Mobil:010-516 66 44 E-post:info@sp.se Webbplats:www.sp.se

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling.