Workshop 27 september Mjölksyrning med Surtanten

Startdatum: 27 september, 2017
Slutdatum: 27 september, 2017
Tid: 17:30 till 20:30

Facebook

Plats: Bulltofta, Malmö

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Mjölksyrade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen.

Under denna workshop får du lära dig vad mjölksyrning är, olika tekniker för att mjölksyra, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till prisbelönta boken ”Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier”, och grundare av företaget Surtantens syrade. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att mjölksyra själv och tar med dig din burk grönsaker hem.

Välkommen till en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!

Datum: Onsdagen den 27 september kl 17:30-20:30

Plats: Bulltofta, Malmö

Pris: 800 kr inkl råvaror, burk, kompendium och provsmakning

Anmälan: kontakt@surtantens.se Obs! Begränsat antal platser.

Följ Surtantens på Facebook och Instagram!

Surtanten-005-jpg-300x223

Arrangör

Arrangör: Surtantens syrade Telefon:0730-342510 Mobil:0730-342510 E-post:kontakt@surtantens.se Webbplats:http://www.surtantens.se

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling.