Värmebehandlade charkuterier och varmköttsförädling

Startdatum: 13 mars, 2017
Slutdatum: 17 mars, 2017
Tid: 08:30 till 17:00

Facebook

Plats: Ösavägen 30 v836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Välkommen till en kurs där vi går på djupet med värmebehandlade korvar, hela bitar som kokt skinka och produkter som pastej, sylta och blodkorv. Värmebehandlade charkuterier ger oändliga möjligheter till variation. Vi kommer att jobba med kött från nöt och gris. Kursen passar dig som har gått Eldrimners grundkurs inom chark eller har motsvarande kunskaper.

Varmköttsförädling innebär att kött förädlas direkt efter slakt. Då har köttet naturliga egenskaper som ger charkuterier med större saftighet och djupare smak. Finns inte möjlighet att förädla innan likstelheten inträder kan det slaktvarma köttets egenskaper konserveras genom infrysning.

Teori varvas med praktik och demonstration. Kurslärare är Jürgen Körber från Herrmannsdorfer Landwerkstätten, en av Eldrimners återkommande slakt-, styck- och charkmästare. Jürgen är en av de ledande experterna inom varmköttsförädling i Europa.

Hålltider för kursen: Start på måndag kl. 8.30 och kursen avslutas på fredag 15.00.

Övriga kurstider är mån–tor kl. 8.30–17.00.

Läs mer och anmäl dig här: http://www.eldrimner.com/utbildning/32208.varmebehandlade_charkuterier-_varmkottsforadling.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.livsmedelsakademin.se

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Chark.