Styckning och färskkorvtillverkning på Rältagården

Startdatum: 23 mars, 2017
Slutdatum: 24 mars, 2017
Tid: 08:30 till 17:00

Facebook

Plats: Djura Hissenvägen 1 djura

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Rältagårdens charkuterister Pär och Hans är välkända för sin stora yrkeserfarenhet och känsla för hantverket. På den här kursen får du lära dig olika tekniker och metoder inom styckning av nöt och även mörning. Vi tillverkar färskkorv och det finns utrymme för frågeställningar kring utfodring, raser, slakt, saltning av kött och olika rökmetoder.

Hålltider för kursen: torsdag 23 mars 8.30–17.00, fredag 24 mars 8.30–16.30.

Rältagården är en ekologisk gård med köttuppfödning, charkförädling och gårdskrog med catering. Vägbeskrivning finns här www.raltagarden.se

Lunch och fika ingår inte i kursavgiften. Rältagården har paket med lunch samt förmiddags- och eftermiddagsfika till försäljning för 150 kr. per dag. Betalas på plats med swish eller kontant eller faktureras. Meddela allergier eller specialkost till Pelle i förväg: raltagarden@telia.com.

 

Läs mer och anmäl här : http://www.eldrimner.com/utbildning/34515.styckning_och_farsskorvtillverkning_pa_raltagarden.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.se Webbplats:http://www.eldrimner.com

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Kategorier: Chark.