Sorbet

Startdatum: 2 november, 2017
Slutdatum: 3 oktober, 2017
Tid: 08:30 till 14:30

Facebook

Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Lär dig tillverkning av sorbet från grunden utan onödiga tillsatser och med riktiga råvaror. Kursledare är livsmedelsingenjör Guillaume André från CFPPA, ett utbildningscenter i Florac i Frankrike. Guillaume har jobbat mycket med produktutveckling av sorbet under sina år på CFPPA.

Under kursen får du lära dig om olika typer av sorbet, ingredienser, frysningsprocessen, kristallbildning och temperaturer. Du får lära dig receptberäkning och att anpassa tillverkningen utifrån vilka råvaror som används. Vid de praktiska momenten tillverkas sorbet av bär, frukt och örter och Guillaume ger tips på hur du får fram smaken på bästa sätt. Kursen tar även upp sorbetens lagringsbarhet och förpackningar.

Kursen tolkas till svenska.

Kurstider: 2 november: 8.30-16.30, 3 november 8.00-14.30

Läs mer här: http://www.eldrimner.com/utbildning/42106.sorbet.html

Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 32 E-post:catrin@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com

Kategorier: Glass.